1
"Földesi óvoda fejlesztése, bölcsőde kialakítása" (TOP) - Projekt adatok


Kedvezményezett neve: Földes Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe: A Földesi óvoda fejlesztése, bölcsőde kialakítása a foglalkoztatás elősegítése és az életminőség javítása érdekében

  • a projekt összköltsége: nettó 387.478.464 forint
  • a szerződött támogatás összege: bruttó 345.085 000 forint
  • támogatás mértéke: <100 %
  • projekt tervezett befejezési dátuma: 2019. 10. 30.
  • projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-HB1-2016-00009

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A bölcsődei épületrész kialakításához szükséges, hogy a meglévő két épülettömb mellé egy új épület rész kerüljön megépítésre, illetve a meglévő épületek átalakítása és felújítása szükséges. Az utcafronti részben jelenleg óvodai csoportszobák találhatók, azonban a fejlesztést során itt kerül kialakításra a 12 férőhelyes bölcsődei egység csoportszobával és hozzá tartozó egységekkel. Ebben az épületrészben kerül tornaszoba és a hozzá tartozó szertár is. A csoportszoba mellé terasz kerül kialakításra, az árnyékot lombos fák biztosítják. Az udvaron 200 m2 zöldterület kerül elszeparálásra a legkisebbek számára.

A meglévő épületben teljes körű felújítás (festés, nyílászáró csere, energetikai korszerűsítés, válaszfalak kialakítása, akadálymentesítés, stb) valósul meg.

A meglévő hátsó épület mellé egy emeletes épület kerül megépítésre, mindhárom épületrész nyaktaggal kerül összekapcsolásra. Az új épületben csoportszobák, vizesblokkok, öltözők, óvónői szoba, irodai és egyéb szociális helyiségek

A meglévő 120 adagos konyha kapacitása 200 adagra fog emelkedni, az ehhez kapcsolódó építészeti és technológiai fejlesztéseknek köszönhetően.
10 db kerékpártároló, vagyonvédelmi riasztó és kamerarendszer is telepítésre kerül.

A pályázatban eszközbeszerzése is sor kerül a releváns jogszabályokban meghatározott módon és mértékben (bútorok, eszközök, berendezések, készség és képességfejlesztő eszközök, stb).


 

Földes Nagyközségi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
Székhely / postai cím: 4177, Földes Karácsony Sándor tér 5.
Telefon: +36 (54) 531-000; Fax: +36 (54) 531-001; e-mail: foldesph@foldes.hu; web:www.foldes.hu