Megvalósította ASP csatlakozási projektjét Földes Nagyközség Önkormányzata

Projekt címe:Földes Nagyközség Önkormányzata ASP központhoz történő csatlakozása
Projekt azonosítószám: KÖFOP-1.2.1-VEKOP-16-2016-00108
Projekt fizikai befejezése: 2018.06.30.
Támogatás összege: 7 000 000 Ft
Támogatás intenzitása: 100%

Földes Nagyközség Önkormányzata a meghirdetett „Csatlakozási konstrukció az önkormányzati ASP rendszer országos kiterjesztéséhez” című KÖFOP-1.2.1.-VEKOP-16 kódszámú pályázati felhívás keretében 7 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert. A támogatás intenzitása 100%. A projekt az Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában valósul meg.
Az önkormányzati ASP központhoz történő csatlakozásának megvalósításával kiemelt célként tűztük ki az adminisztratív terhek csökkentését, valamint a magas szintű és korszerű (lakossági, államigazgatási és vállalkozások által használt) közigazgatási e-ügyintézési megoldások bevezetését. Az ASP rendszer bevezetésével a hivatalnál folyó ügyintézéshez szükséges eszközállomány megújult, ezzel segítve az itt dolgozók hatékonyabb munkavégzését, valamint így biztosítva ügyfeleink (a lakosság és a vállalkozók) hatékony kiszolgálását és a szakfeladatok ellátásának informatikai támogatását.

A projekt keretében a következő önkormányzati ASP rendszer szakrendszereihez történt meg a csatlakozás: iratkezelő rendszer, gazdálkodási rendszer, ingatlanvagyon-kataszter rendszer, önkormányzati adó rendszer, ipar-és kereskedelmi rendszer, hagyatéki leltár rendszer. Az elnyert támogatás az ASP rendszer működtetéséhez szükséges eszközök beszerzésére, a munkatársak képzésen való részvételére, elektronikus ügyintézéshez az elektronikus űrlap szolgáltatási feltételek kialakítása és egyéb szakmai tevékenységek megvalósításához kapcsolódó szolgáltatások költségeire került felhasználásra. A szakmai tevékenységek keretein belül megtörtént az önkormányzati szakrendszerek adatminőségének javítása, migrációja, működésfejlesztés és szabályozási keretek kialakítása, valamint a rendszer tesztelése, élesítése is.

Földes Nagyközség Önkormányzata

Földes Nagyközségi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala
Székhely / postai cím: 4177, Földes Karácsony Sándor tér 5.
Telefon: +36 (54) 531-000; Fax: +36 (54) 531-001; e-mail: foldesph@foldes.hu; web:www.foldes.hu